بزرگداشت دکتر مصطفی چمران

ساخت وبلاگ
سال هزار و سیصدو یازده در تهران خیابان پانزده خرداد بازار آهنگرها سرپولک چشم به جهان گشود.

پس از هجده سال تحصیل در تهران در سال سی و شش در رشته الکترومکانیک فارغ التحصیل شد. یکسال در دانشکده فنی تدریس می کرد و بعد از آن در سال سی و هفت با بورسیه ی تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا رفت.

پس از تحصیل و تحقیقات علمی در جمع معروف ترین دانشمندان جهان در دانشگاه کالیفرنیا و معتبرترین دانشگاه آمریکا یعنی برکلی قرار گرفت .

با ممتازترین درجه علمی مدرک دکتری خود را در رشته الکترونیک و فیزیک پلاسما را گرفت .

از پانزده سالگی در درس تفسیر قرآن مرحوم آیت الله طالقانی و فلسفه و منطق استاد مطهری شرکت می کرد . از اولین اعضا انجمن اسلامی دانشجویان تهران نیز بود.

وی در مبارزات سیاسی دوران دکتر مصدق شرکت داشت و بدون خستگی و با همه قدرت خود علیه نظام شاه جنگید.

در آمریکا با همکاری جمعی از دوستانش برای اولین بار انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا را پایه ریزی کرد یکی از موسسین انجمن دانشجویان ایرانی در کالیفرنیا بود.

به خاطر فعالیت های اسلامی و ضد رژیم بورسیه تژیم شاه قطع شد.

بعد از قیام پانزده خرداد با صبر و شجاعت و پشتکار با چند تن از دوستان همفکرش به مصر سفر کرد . آنها در زمان عبدالناصر به مدت دو سال دوره های چریکی و جنگ های پارتیزانی را گذراندن و بعد از کسب مهارت های لازم در ایران آموزش آن فنون به نیروهای جوان را به عهده گرفتند.

پس از فوت عبدالناصر ایجاد پایگاه  چریکی مستقل برای تعلیم مبارزان ایرانی ضرورت پیدا کرد. پس به این منظور ایران را به مقصد لبنان ترک کردند.

به نقل از سایت آسمونی:

او به کمک امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان حرکت محرومین و سپس جناح نظامی آن کشور سازمان ((امل)) را بر اساس اصول و مبانی اسلام پیریزی نمود که در میان توطئه ها و دشمنیهای چپ و راست با تکیه بر ایمان به خدا و با اسلحه شهادت  خط راستین اسلام انقلابی را پیاده می کند و علیگونه در معرکه های مرگ و حیات به آغوش گرداب خطر فرو می رود و در طوفان های سهمناک سرنوشت حسینوار به استقبال شهادت می تازد و پرچم خونین تشیع را در برابر جبارترین ستمگران روزگار صهیونیزم اشغالگر و همدستان خونخوار آنها راستگرایان فالانژ به اهتزاز در می آورد و از قلب بیروت سوخته و خراب تا قله های بلند کوه های جبلعامل و در مرز های فلسطین اشغال شده از خود قهرمانی ها به یادگار گذاشته در قلب محرومین و مستضعفین شیعه جای گرفته و شرح این مبارزات افتخار آمیز با قلمی سرخ و به شهادت خون پاک شهدای لبنان بر کف خیابان های داغ و بر دامنه کوه های نرزی اسرائیل برای ابدیت ثبت ردیده است.

همه این ها بخش کوچکی از فداکاری ها جونمردی ها و از خودگذشتگی هایی بود که دکتر مصطفی چمران در راه پیشرفت اسلام در ایران و جهان و شکست ظالمان و ستمگرا دنیا انجام دادند.

بعد از پیروزی انقلاب دکتر چمران پس از بیست و سه سال دوری از وطن دوباره به زادگاه خود بازگشت و همه تجربیات انقلابی و علمی  خود را در خدمت انقلاب و مردم انقلابی کذاشت . پس از فعالیت ها سازندگی و تربیت اولین گروه های پاسداران در سعدآباد نقش معاونت نخست وزیر را به عهده می گیرد.  در کردستان در حالیکه پاوه در محاصره دشمن بود با شهامت و شجاعت محاصره را شکست و از سقوط حتمی کردستان جلوگیری کرد .  بعد از پیروزی در پاوه توسط امام  خمینی به وزارت دفاع منصوب گردید و در این راه برای ایجاد ارتشی انقلابی و با هدف امنیت استقلال کشور تمام تلاش خود را کرد .

اهالی تهران دکتر مصطفی چمران را در اولین دوره مجلس شورا به پاس فداکاری ها و تلاش های ایشان در راه خدمت به کشور نماینده خود کردند . همچنین ایشان در شورای عالی دفاع و پست های دیگر نقش موثری داشتند. و با شروع جنگ تحمیلی در شهر های مرزی به مبارزه علیه لشگر ستمگر و ظالم عراق بر خواستند .

در سحرگاه سی و یکم خرداد ماه سال هزار و سیصد و شصت ایرج رستمی فرمنده منطقه دهلاویه به شهادت رسید و دکتر چمران از این حادثه افسرده و ناراحت شده بود . دکتر چمران با یکی دیگر از فرماندهانش به جبهه رفت تا او را به عنوان فرمانده جدید معرفی کند . وی پس از تبریک و تسلیت شهادت رستمی به همرزمانش و سر زدن به رزمندگان داخل سنگرها به سمت خط مقدم حرکت کرد.

در خط مقدم در نزدیک ترین نقطه به دشمن ایستاده بود و به رزمندگان تاکید می کرد از آن نقطه جلوتر نروند چراکه از آن نقطه دشمن به خوبی دیده می شد پس حتما دشمن هم آنها را می دید.

در آن لحظه آتش خمپاره ها باریدن گرفت و یکی از خمپاره ها در نزدیکی دکتر چمران به زمین خورد تر کش خمپاره به پشت سر دکتر اصابت کرد. او را به سرعت به آمبولانس رساندند. در آخرین لحظه ها که خون از سرش جاری بودچهره ملکوتی اش متبسم و متین و محکم آغشته به خاک و خون بود. در نگاهش انگار احساس رضایت موج می زد .

 

 

متن آهنگ یازده از مجید خراطها...
ما را در سایت متن آهنگ یازده از مجید خراطها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : minevisambarayeto بازدید : 206 تاريخ : جمعه 9 تير 1396 ساعت: 18:06